Tips & Tricks interviu viza

Jun 20, 2009 @ 10:38 am by admin

Chiar daca majoritatea celor interesati de programul Work and Travel USA au sustinut deja interviul de la Ambasada SUA si chiar au plecat in State, iata mai jos cateva sfaturi pentru cei care nu au trecut de etapa aceasta:
Interviurile se desfasoara in prima jumatate a zilei de vineri. Sugestia este sa fii acolo cu 15 minute inainte de ora la care vei fi programat pentru interviu.

CUM AJUNGI LA AMABSADA

Ca sa ajungi la Consulatului American din Bucuresti de la Gara de Nord cel mai simplu este sa iei metroul (METROTREX).
Pornesti din Gara de Nord si mergi o statie pana in Piata Victoriei unde trebuie sa schimbi metroul si sa il iei pe cel care ajunge in statia Universitate unde trebuie sa si cobori.

Ai aici o harta cu traseul pe care trebuie sa il urmezi asa ca tot ce trebuie sa faci este sa urmezi linia verde.

Adresa Consulatului American din Bucuresti:
Str. Tudor Arghezi nr. 7- 9. Indiciu - in apropierea Pietei Universitatii, in spatele Hotelului Intercontinental, pe o strada paralela cu Bulevardul Magheru.

LA AMBASADA

Fii atent la ofiterul care striga numele celor care vor intra in ambasada. Odata ajuns inauntru, vei fi chemat in prima faza la un ghiseu pentru a ti se lua amprentele. Abia dupa aceea urmeaza sa fii chemat la interviul propriu-zis.

INTERVIUL

Principalul criteriu in acordarea vizei ramane si anul acesta situatia ta scolara. Vezi mai jos pozitia ambasadei  trimisa catre organizatiile acreditate sa desfasoare programe WT:

Student’s grades are still a priority when it comes to adjudicating SWT visas and one of the primary reasons for a refusal.  Student’s who have numerous 5’s, especially in the last semester, and more than one failed exam in the same semester, are generally not considered to have ‘good’ grades. We do not have a specific grade point average that reflects good grades and we often issue to students who show an improvement in the their grades.

Daca ai note de 5 sau restante:

Iti sugerez sa fii mai explicit si sa iti sustii cauza (in mod elegant) in fata ofiterului consular. Nu de putine ori folosirea unei comparatii sau a unei categorisiri face mai facila intelegerea exacta a situatiei tale de catre ofiterul consular.

Exemplu: Daca esti la o facultate tehnice poti afirma, dupa caz, ca un examen promovat cu nota 5 la materia in discutie poate fi echivalent cu o nota de 8 in cazul unei alte facultati sau poti da o indicatie despre dificultatea examenului (”Doar 10% dintre studenti promoveaza acest examen, iar media notelor este….”). O alta modalitate pentru cei care au incidental restante sau note mai mici este de a da o indicatie asupra situatie lor ‘overall’ (”Sunt in top 10% in anul meu de studiu, sunt sef de promotie” etc.) Nu trebuie sa te feresti sa te lauzi putin.

Daca esti in an terminal, dar nu studiezi in sistem Bologna, trebuie sa ai la tine o dovada in plus ca te intorci in tara, de exemplu o adeverinta de preinscriere la master, o recomandare de la un profesor ca te vei inscrie intr-un program de masterat atunci cand te intorci, sau o oferta de munca la o companie din Romania valabila din octombrie 2009.

De asemenea, daca ai participat si anul trecut la programul Work and Travel trebuie sa ai la tine o dovada ca te-ai intors la timp in tara. Cel mai concludent este tichetul de imbarcare in avionul spre Romania, dar daca nu il mai ai poti aduce o adeverinta de la Universitate ca ai fost la timp la scoala, sau de la medicul de familie (daca ti-ai facut cumva niste analize medicale). O dovada poate constitui si o chitanta de plata cu cardul tau personal la un comerciant din Romania.

Important este sa mergi cu incredere la ambasada si sa ai o atitudine pozitiva!

Intrebari posibile:

-  Unde esti student?
-  In ce an, ce profil?
-  Unde mergi in State?
-  Ce si unde vei lucra?
-  La ce data pleci?  - Raspuns sugerat: “Dupa ce imi termin examenele” (adica indiferent de data la care incepe contractul de munca!)

Nu exista un anumit “dress code” pentru interviu, nu e necesar sa te imbraci la 4 ace. Sa ai buletinul/ cartea de identitate la tine. Sa fii relaxat, simpatic si sa zambesti :)

Raspunsul il afli pe loc!

SUCCES !!!

Desemnarea castigatorilor la Experienta Americana

Jun 12, 2009 @ 12:16 am by admin

Ultimul episod si desemnarea castigatorului emisiunii Experienta Americana difuzat vara trecuta pe Prima. Cei 8 studenti au participat la programul Work and Travel si ne putem lauda ca 2 dintre ei au fost din CraiovaExperienta Americana - last year

Jun 04, 2009 @ 08:14 pm by admin

 Anul trecut se pregatea sa apara pe ecrane show-ul “Experienta Americana”. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba puteti sa vedeti finalul, adica ultimul din cele 8 episoade