Ambasada SUA - ce trebuie sa contina dosarul pentru viza

May 20, 2009 @ 03:24 pm by admin

Pentru ca mai toata lumea se intreaba de ce ai nevoie pentru obtinerea vizei m-am gandit ca cel mai bine este sa scriem si aici ce documente trebuie sa contina dosarul de ambasada.

Atentie! Documentele enumerate mai jos fac referire strict la persoanele care solicita viza J1 prin intermediul programului Summer Work and Travel.

1.      Pasaport valabil;
2.      Pasaport vechi, in cazul in care contine vize pentru SUA;
3.      Doua fotografii speciale pentru ambasada de tipul specificat AICI;
4.      Carnetul de student, vizat la zi si cu toate notele trecute.
5.      Formularul electronic DS-156 completat. Continand un cod de bare, se va completa NUMAI online. Il poti accesa la adresa https://evisaforms.state.gov/ds156.asp , dupa care se listeaza pe o imprimanta NEAPARAT LASER, in asa fel incat documentul sa fie cat mai lizibil; Ghideaza-te dupa exemplul de AICI.
6.      Formularul DS-157 - NUMAI BAIETII - poate fi completat online la adresa: http://www.state.gov/documents/organization/79964.pdf sau tiparit si completat cu mana. Ai un exemplu AICI
7.      Formularul DS-158 - completat. Il poti accesa la adresa http://www.state.gov/documents/organization/79965.pdf  sau tiparit. Ai un exemplu AICI.
8.      Chitanta taxei consulare - plata acestei taxe de 131 USD se face la orice oficiu al Bancii Transilvania. Asigura-te ca pe chitanta va scrie “taxa interviu viza SUA”.
9.     Foaia Matricola (in plic sigilat, care are aplicata parafa Universitatii)
10.   Formularul de viza DS-2019
11.   Formularul SEVIS
12.   Adeverinta de student (care sa faca dovada ca esti student la zi)
13.   Dosar Plic

Personele care au mai calatorit in Statele Unite trebuie sa aduca documente care fac dovada ca s-au intors la timp in tara.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

Los Angeles - California

May 15, 2009 @ 02:44 pm by admin

       California este cel mai populat Stat American si totodata al 3-lea cel mai mare stat ca si suprafata din USA. Se intinde de-a lungul jumatatii sudice a coastei de vest.

        Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori ca [the] “City of Angels” (Oraşul Îngerilor), este al doilea ca mărime a populaţiei din Statele Unite, fiind întrecut doar de New York City. Dupa statistici populatia in zona metropolina este de 12.8 mil locuitori si este cel mai intins oras din State Unite ca si suprafata.

Ca mai toata lumea, ca sa ajungi in LA trebuie sa aterizezi pe aeroportul international LAX, care este foarte aerisit spre deosebire de restul orasului.

Pentru transport poti sa folosesti mijloacele de transport in comun (mai multe detalii gasesti aici: www.metro.net) sau binecunoscutul “yellow cab”.

Posibilitati de cazare sunt multiple, insa recomand sa incerci youth hostels care de obicei au niste tarife pentru tineri, adica acceptabile.Tinand cont ca zona metropolitana este foarte mare iti trebuie mai mult de o zi pentru a vizita cu rapiditate principalele atractii.

Iata ce recomand eu:

- Downtown LA unde poti sa te plimbi printre zgarieri nori sau poti sa mergi la Stadionul celor de la LA Lakers, sau daca nu poti sa vizitezi parcurile din zona

- Hollywood: Walk of fame (nu te apuca sa numeri toate stelele ca sunt vreo 2000), Kodak Theatre unde pentru vreo 15$ faci un tur pe cinste al locului unde se dau Oscarurile; Hollywood sign, unde e mai greu de urcat insa nu te astepta sa pui mana pe litere gigantice pentru ca accesul este interzis in zona imediat apropiata. Tot in Hoolywood trebuie neaparat sa vezi Chinese Theatre unde sunt palmele si picoarele multor celebri actori si cantareti. Am lasat la urma si cel mai important lucru care se intampla in Hollywood, adica cinematografia, unde pe langa scoli si muzee de cinema poti gasi celebrele studiouri. Recomand Universal, Warner Bross sau MGM (atentie un tur costa ceva mai mult 40-100$ insa este o zi intreaba si ai ce vedea).

- Beverly Hills: poti sa iesi la o plimbare pe Rodeo Drive care este superb inconjurat de palmieri, case rezidentiale de vis si magazine exclusiviste. Tot aici ai cele mai mari sanse sa intalnesti vedetele din showbizz-ul american. Poti sa faci insa si un tur al caselor celebrilor actori, singur nu prea ai cum sa le descoperi.

- Santa Monica (sau zona de langa ocean): pai exact cum spuneam aici poti sa vii sa faci o baie in Pacific, poti sa te plimbi pe plaja. Nu rata Santa Monica Pier, unde pe langa parcul de distractii si privelistea superba poti sa mergi la celebrul Buba Gump Shrimp Restaurant. Daca te-ai plictisit de plaja incearca 3rd St Promenade unde cu siguranta o sa-ti pierzi ziua in magazinele de fima sau poti sa admiri cateva showuri pentru trecatori.

- Malibu: aici dupa ce ai dat o tura cu masina pe Pacific Coast Highway si ai admirat o groaza de decapotabile si motociclete sport sau Harley, poti sa te opresti sa privesti cum apune soarele in ocean sau sa iei cina la un restaurant linistit. Bineinteles ca nu am uitat sa vorbim de surferi care o sa-i vezi la tot pasul, si pe toate valurile.

Ar mai fii multe de spus despre acest minunat oras insa va las sa descoperiti cele mai frumoase locuri singuri in excursia pe care sper sa o faceti in LA.